| A ONE ROOM TALE

17 / 4 / 2013

Indiedaysillä on kevään aikana käynnissä Kodin tarinat -teema, jossa kahdeksan Indiedays- ja Indiedays Inspiration -bloggaajaa kertoo rakkaimmista esineistään, kodeistaan sekä miten oma koti on muotoutunut elämän varrella. Sain ilon osallistua tähän juttusarjaan kertomalla, mistä esineistä en itse millään luopuisi ja miten olen hiljalleen muokannut Paavolle omaa huonetta.

 


Meidän touhukkaan 5-vuotiaan huone on mun ehdoton suosikki koko kodissa, sillä se parhaiten noudattaa mun bloginkin pääajatusta – sisustamista 2nd handilla. Paavon huoneen kaikki tavarat on ostettu sieltä täältä käytettyinä ja sen jälkeen maalattu valkoiseksi (sänky 42 €, vaatekaappi 60 €, työpöytä 20 €, tuoli 8 €). Hempeät beessit ja vaaleansiniset ei ole yhtään mun juttu, ja värikkäillä väreillä sisustettu huone onkin osoittautunut hyväksi valinnaksi ilman, että huone tuntuisi liian lapselliselta edes tulevalle eskarilaiselle. Ainakaan vielä. Myös lelut sulautuu mun mielestä hyvin osaksi sisustusta, kun seinät on pääosin valkoiset. Yhdellä seinällä oleva musta liitutauluosa tuo lisäksi kivaa kontrastia.Entä ne rakkaimmat esineet sitten? Ehdottomasti vuosien saatossa kerätyt erilaiset puulelut, joihin oon ihan pöhkönä! Parhaisiin löytöihin kuuluu mm. Brion punainen auto (15 €), bensisasema (35 €), Kay Bojesenin sotilas (2 €) sekä pikkupiano (6 €). Ne kaikki aion säilöä hyvään talteen sen jälkeen kun kummankin lapsen leikki-ikä on ohitettu!

Mun vinkit iloiseen lastenhuoneeseen voisi koota seuraavasti:

1/ Vanhat lasten huonekalut on tehty kestämään – tutki kirppikset ja myyntiliikkeet sekä kunnosta tarvittaessa mieleiseksi

2/ (Musta)valkoinen yleisilme rauhoittaa lastenhuoneen sekamelskaa sekä sopii reippaiden värien kuten punaisen, keltaisen ja vihreän kanssa

3/ Vanhoissa leluissa ja kirjoissa on ajaton muotokieli eli hyvää vastapainoa modernille muovikrääsälle. Kirppikset on aarreaittoja

4/ Lastenhuoneissa on paljon tavaraa, joten panosta säilytykseen. Siivoaminenkin on helpompaa, kun joka tavaralle on oma paikka

5/ Jätä tarpeeksi tilaa lapsen leikeille sekä omille kiinnostuksen kohteille


Jos haluat kertoa oman kotisi tarinan, käy osallistumassa lukijakilpailuun ja osallistut  Thomas Sabon uuden Tricolor- malliston kaulakorun arvontaan! Korussa sekä siihen yhdistettävissä Charm Clubin amuleteissa yhdistyvät keltakulta, ruusukulta sekä hopea. Voittaja saa koota omaan ketjuunsa kolme mieluisinta Charmia (arvo 200 euroa). Kilpailuun voit osallistua 26.4.2013 saakka.
Indiedays has a special home theme going on this Spring as eight bloggers are telling about their homes and the dearest things that they will keep 4ever! I got the chance to blog about a room that I like the best (my sons room!) in our home aswell as about the things that I will keep after my kids are grown. What makes this room special is that all the furniture is bought 2nd hand and that applies to most of the toys and books too! I think that black & white background is a good starting point for a room filled with colorful toys and kids stuff. I also recommend to have as much storage as possible for easy cleaning :). And keep it fun!

17 Responses to “| A ONE ROOM TALE”

 1. lisbet e. kirjoitti:

  Oon suhteellisen tuore lukija sun blogissa ja suht tuore myös vanhojen huonekalujen kunnostusrintamalla (aloittelen juuri ekaa projektia vanhojen sohvapöytien kanssa). Kaikenlaista ihanaa sitä voi löytääkin, kun on vähän silmää, mistä tämä huone on hyvä esimerkki. Meillä pojan huone on aika vaiheessa, kalustamaton… ja ne lelut. Mistä johtuu, että poika tykkääkin leikkiä aina sillä pahimmalla muovikrääsällä eikä äidin ihailemilla puuleluilla?

  • Maiju Maiju kirjoitti:

   Jostain on pakko aloittaa – niin minäkin oon tehnyt, kun esim. raahasin tuon pojan talonpoikaissängyn meille melkeinpä ekana kunnostusprojektina. Sängyssä oli kolmea eri vihreää maalia eli ihan hirveä toisin sanoen. Otin maalit sellaisella kuumailmapuhaltimella (kannattaa hankkia!) pois, hioin ja maalasin kolmeen kertaan valkoisella! Jo muuttui ilme! Ei meilläkään muuten noilla puuleluilla kovin paljon leikitä (pianolla ja Brion autolla eniten), mutta ei ne Legotkaan sun muut muovit haittaa, kun ne saa edes joskus siivottua pois. Jättää näkyville vaan ne kivat :)

 2. Mi Mi Mendine kirjoitti:

  Huone näyttää todella kauniilta! Pidän näistä ei niin perinteisen lasteenhuoneen näköisistä modernimmista sisustus ratkaisuista ja valkoinen miellyttää silmääni aina (:

  xx

  MI MI MENDINE

 3. Katerina Alezandra kirjoitti:

  Vau mitä kuvia ja sisustus! Todella ihanan upea!

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi

 4. Ruut kirjoitti:

  ihania esineitä! kirpparit on kyllä täynnä kaikenlaisia aarteita, joista on sitten helppo tehä just omanlaisia!

  • Maiju Maiju kirjoitti:

   Niinpä – kunhan puuosat on kunnossa, niin tunarikin saa maalaamalla kunnostettua vanhan ihan uudennäköiseksi :)

 5. Polly kirjoitti:

  Saako tiedustella mistä tuo puinen rumpu on ostettu? :)

  • Maiju Maiju kirjoitti:

   Sekin on kirppislöytö :)

   • Polly kirjoitti:

    Minulla on samanlainen rumpu erilaisella kuvioinnilla, ja sekin on kirppislöytö :) Ajattelin, että jospa sinä tietäisit mistä noita saa ostaa.. No, kirppareilta ainakin näyttää löytyvän :D

    • Maiju Maiju kirjoitti:

     No jopas sattui :) Meidän omassa on pohjassa leima “Plan toys” ja Made in Thailand..

 6. JS kirjoitti:

  Teidän lastenhuone on mun inspiraatio kun joskus pääsen sisustaan meidän pojan huonetta! Mistä noita pilvi-nimi printtejä saikaan tilattua, tai saakohan vielä..osaatko neuvoa?

  • Maiju Maiju kirjoitti:

   Kiitos, mahtavaa jos voin toimia “inspiraattorina”! Pilvi-juliste on tilattu Mamamekko-blogin kautta Little Studio -nimisestä nettikaupasta. Tuo kauppa on sittemmin ilmeisesti lopetettu, mutta esim viime jouluna julisteita pystyi taas hetken aikaa tilaamaan. Eli kannattaa ottaa yhteyttä ja tiedustella, josko niitä vielä sais – tässä linkki blogiin: http://mamamekko.blogspot.fi/

   • JS kirjoitti:

    Kiitti infosta! Hmm, nopsastihan tuommosen pilven kai tekasis itsekin.

    Meidän poika on teidän Ainaa pari viikkoa nuorempi, eli ei ihan heti pääse leikkihuonetta sisuteleen :)

 7. scaredy-cat kirjoitti:

  Paavon huone näyttää tosi hyvältä näin lapsettomankin silmään! Kokovalkoinen olisi ehkä muuten omaan makuuni liikaa, mutta kaikki leluista tulevat värit takaavat sen, että fiilis ei olekaan niin valkoinen. Ja huone on ihanan selkeän näköinen, kun lattia, seinät ja huonekalut ovat kaikki valkoisia.

  Mistä muuten olet löytänyt tuon seinäkellon? Kelpaisi olkkarini seinälle. :)

Kommentoi